V rámci soutěže vyhlášené Francouzskou ambasádou v ČR se francouzštináři a francouzštinářky z Kvarty B převtělili do rolí šéfkuchařů jednoho z francouzských teritorií či departmentů - Sainte-Barthélemy (Petites Antilles, DOM Guadel...
20. 12. 2010 - Mgr. Iva Volaříková
SOUTĚŽ FRANCOUZSKÉ AMBASÁDY \"La Semaine du Gout\" - \"Týden chutí\"
V rámci soutěže vyhlášené Francouzskou ambasádou v ČR se francouzštináři a francouzštinářky z Kvarty B převtělili do rolí šéfkuchařů jednoho z francouzských teritorií či departmentů - Sainte-Barthélemy (Petites Antilles, DOM Guadeloupe). Měli za úkol propagovat vyváženou stravu a nabídnout tradiční nebo vylepšený pokrm pocházející z jimi vybraného zámořského departmentu. Studenti pracovali ve skupinách. Výsledkem bylo originální (komiksové) zpracování receptu "Le gratin au fromage caprin" a několik humorných francouzských sloganů doprovázených fotomontážemi a koláží. Pomocí mailu adresovaného přímo obyvatelům Sainte-Barthélemy a díky francouzským internetovým serverům o vaření vstřebali francouzštináři z 4KB potřebné informace a výsledkem jejich práce je úžasné celorepublikové 5.místo v kategorii středních škol!!! O to cennější, že v porotě zasedli kromě pracovníků ambasády také např. pan Boris Neples - šéfkuchař J.E. pana velvyslance Francie v ČR či pan Marc De Breton - cukrářský mistr z francouzské cukrárny Saint Tropez... K úspěchu srdečně blahopřejeme!
Bon appétit vous souhaite Kvarta B!